marți, 30 iunie 2015

MIȘCAREA FINANCIARĂ GLOBALĂ ÎN ACTUALITATE.

În data de 26.02.2015, la ora 17:10 - guvernul indian a comunicat faptul că a dat undă verde pentru participarea sa la capitalul de înființare a Băncii Noi de Dezvoltare a BRICS cu un capital total de 100 de miliarde de dolari ratificând acordul. Propunerea de ratificare a fost aprobată miercuri, la o întâlnire a Cabinetului, prezidată de prim-ministrul indian Narendra Modi.
Rusia recunoaște oficial rezerva sa de aur la doar 1000 de tone, dar sigur este de câteva ori mai mare. China la rândul său a anunțat că și-a crescut rezerva de la 1000 de tone la aproximativ 3000 tone. În fapt înmulțiți cu 2 sau 3 această cantitate pentru a vă apropia de realitate. India este de asemenea un MARE depozitar de aur. http://icepaliga.blogspot.ro/2015/02/remember-financiar-ca-si-clarviziune.html
Prin moneda de aur, Altyn, Uniunea Eur-Asiatică, împreună cu China (Yuanul), trimite un semnal puternic prin care se vizează RELUAREA standardului de aur, care probabil va duce la dispariția dolarului ca monedă de rezervă mondială poate chiar în această toamnă.
Vladimir Putin a anunțat oficial că Altyn, ca nouă monedă a Eur-Asiei, era planificată să fie introdusă abia în 2025 dar, datorită sancțiunilor SUA/UE împotriva Rusiei aceasta va apare în maxim 3-5 ani (declarație din 2014). Noul sistem rusesc va fi legat intrinsec la sistemele de plăți suverane chinez (AIID) dar și japonez (prin ADB - Asian Development Bank) sau Noua Bancă de Dezvoltare BRICS (NDB), sistem care este acceptat deja în peste 70 de țări. Acest sistem de plată Altyn va fi adoptat în cele din urmă chiar de către Uniunea Eur-Asiatică.
Uniunea Eur-Asiatică ar putea deveni și UNIUNE MILITARĂ, ca un contra-răspuns la acțiunile NATO de apropiere de granițele ruse.
Pentru finanțarea PROIECTELOR ASIATICE, independent de BM și FMI, s-a înființat expres AIIB - Bănca Asiatică de Investiţii în Infrastructură.
Momentan, ţările asiatice vor avea o cotă de trei sferturi din voturi în AIIB, în timp ce a patra parte se va împărţi între ţările din afara regiunii, precum Spania, Brazilia, Germania, Franţa, Italia, Marea Britanie şi Egipt, conform presei chineze. Cele 57/58 de state fondatoare ale Băncii Asiatice de Investiţii în Infrastructură (AIIB) au semnat luni – 29-06-2015, la Beijing, statutul instituţiei financiare multilaterale, care prevede o repartizare a acţiunilor dominată de China - China era prevăzut să deţină o cotă de 50% din AIIB.
SURSA: http://dantomozei.ro/wp-content/uploads/2015/06/GRAFIC-BAII-2015.jpg
AIIB a fost în centrul atenţiei la ceremonia semnării statutului, care a avut loc ieri 29-06-2015 la Marele Palat al Poporului din Beijing, sediul Legislativului, şi care a fost condusă de preşedintele chinez Xi Jinping.
Reglementările băncii nu au fost încă decise, AIIB a fost criticată de către marii absenţi din acţionariat - Statele Unite şi Japonia - care se îndoiesc în privinţa transparenţei, a standardelor guvernării entităţii sau a sustenabilităţii proiectelor pe care le va finanţa fiindcă AIIB este REPLICA la Banca Mondială.
Moneda de operare este deocamdată Yuanul (deși capitalul social este în dolari) fiindcă fezabilitatea AIIB ține îndeosebi de PROIECTUL Chinezesc al NOULUI DRUM AL MĂTĂSII sabotat vizibil de BM, Banca Asiatică pentru Investiţii și FMI. China este ahtiată după beneficiile occidentului. Ea a bătut orice record în materie de construcții ceea ce a determinat înființarea AIIB. În ultimii trei ani, cantitatea de ciment folosită în dezvoltarea infrastructurii din statul asiatic a depășit-o pe cea folosita de Statele Unite în toată perioada secolului XX adică într-o sută de ani ceea ce sperie întreaga omenire inclusiv pe europeni care au pus frână cooperării cu China.
În România - aflată și ea pe ruta Noului Drum al Mătăsii, se sabotează chiar infrastructura noastră internă pentru a nu face joncțiunea nici cu micuțul obiectiv moldovenesc, unul din punctele portuare deja finanțat de China la Giurgiulești. Este deja o fobie exagerată.
Când se va aproba REGULAMENTUL de operare se va cunoaște exact și limitele de operare ale băncii.
Acordul de constituire a băncii iniţiat de China cuprinde 60 de articole care prevăd ponderea financiară a fiecărui membru, modul de elaborare a politicilor, afacerilor şi sistemele de operare, precum şi structura de guvernare a băncii concepute să asigure finanţarea necesară pentru construirea infrastructurii din Asia, conectată GLOBAL.
Banca Asiatică de Investiţii în Infrastructură (AIIB) împreună cu Noua Bancă de Dezvoltare BRICS (NDB) ar trebui să înfiinţeze un forum internaţional economic (el există în proiect deja). AIIB, cu un capital autorizat de 100 de miliarde de dolari, intenţionează să stimuleze investiţiile în infrastructurile de transport, energie şi telecomunicaţii din Asia. AIIB este văzută drept un rival pentru Banca Mondială şi ADB - Asian Development Bank, instituţii financiare dominate de statele occidentale.
Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură a fost concepută drept un rival direct al Băncii Asiatice de Dezvoltare (BAD), în care rolul principal îl joacă Statele Unite şi Japonia, care controlează 15,7 şi, respectiv, 15,6% din capitalul social. China deţine numai 5,5% din acţiuni.
Propunerea de a dubla capitalul băncii AIIB până la 100 de miliarde a fost făcută tocmai pentru concura în mod real cu banca Asiatică de Dezvoltare (BAD), al cărei capital social este acum în valoare de 165 de miliarde de dolari.
Marea Britanie, este prima din UE care și-a anunțat, în luna martie 2015, candidatura pentru Banca Asiatică de Infrastructură și Investiții. A urmat imediat Franța, Germania și Italia care au salutat acțiunea britanicilor.
Banca Mondială și Banca Asiatică de Dezvoltare au rămas astfel pe planul secund accentuând decăderea FMI și BM din influența lor globală.
În prezent însă, încă, Banca de Reglementări Internaționale (BIS - Bank of International Settlements) din BASEL, ELVETIA controlează DIRECT finanțele mondiale (vezi criza francului elvețian neînțeleasă deloc de politic).
Cât timp Rusia și China sunt ÎNCĂ printre cei 60 de membri ai BIS, nu prea îți poți face iluzii despre apariția unui alt sistem financiar mai … CINSTIT. Multă lume știe deja că aceasta este o altă bancă înființată tot de Rotschild, Wartburg ... etc. încă din 1930 și care a consolidat neutralitatea Elveției. Șefi ai băncilor centrale membre (precum și barosanul nostru Isărescu) merg aproape bi-lunar la Basel ca să-și confirme dările și pentru completarea depozitelor de aur ale băncii (tezaurul nostru de aur este aici), să-și ridice extrasele de cont, inclusiv ale conturilor personale, și să-și coordoneze "politicile financiare", adică să fie toți pe aceeași frecvență în ceea ce privește controlul "turmelor țărilor de fraieri" escrocați acum și cu fluctuația controlată și impusă a francului elvețian, escrocare făcută chiar de bănci și nu de piață.
Acum dacă asociați și negocierile cu Grecia, vizavi de incapacitatea ei de plată, aveți oare imaginea completă a cauzelor PRĂBUȘIRII OMENIRII ÎN SEPTEMBRIE 2015? http://icepaliga.blogspot.ro/2015/06/prabusirea-omenirii-in-septembrie-2015.html


Niciun comentariu: