miercuri, 7 decembrie 2016

CE NE ADUCE ANUL NOU, 2017?

UPDATE:
Declarație pre-summit, 01-12-2016 (inclusiv Bruxelles): Rusia nu este dispusă să se opună, individual, fiecărei țări ce execută sau aplică sancțiuni și amenințări deoarece Rusia are nevoie de prieteni, nu de dușmani, dar Rusia nu va tolera nici o singură formă sau intenție de încălcare a intereselor sale, indiferent de domeniu, a declarat Vladimir Putin într-un speech la întâlnirea anuală a Adunării Federației Ruse. Urmarea? Bruxelles a reacționat la summitul NATO fideli politicii Obama.
Surpriză: Carter Paige, Consilierul Președintelui ales al SUA, Donald Trump, pe 8 decembrie (6 decembrie summitul de la Bruxelles), a sosit la Moscova unde are programate mai multe întâlniri cu lideri ai Rusiei. În capitala rusă el are planificate o serie de discuții cu politicieni dar și oameni de afaceri. "Mă voi întâlni cu oameni de afaceri influenți și lideri de opinie" , - a declarat Carter Paige, adăugând că vizita sa va dura până la 13 decembrie.
Pregătirea reuniunii Donald Trump pentru un summit SPECIAL cu Putin, imediat ce-și preia OFICIAL funcția de președinte al SUA este speculația și șocul actual al presei comparând tensiunea deja creată cu China prin discuțiile directe cu Taiwan-ul.
Atenție!!! De agravarea relațiilor dintre SUA și China beneficiază Rusia.
Carter Paige este un mandatar, deocamdată privat, care dorește să pregătească vizita preliminară, IMEDIATĂ, a lui Trump pentru a discuta TOATE detaliile posibile organizării unui eveniment de un asemenea calibru.
Trump a preluat FERM recomandarea Papei făcută la ONU în septembrie 2015 prin care a atras atenția lumii globale că, NIMIC în lume nu se mai poate rezolva FĂRĂ RUSIA.
Să ne amintim și că, în timpul campaniei sale electorale, Trump a spus: „dacă va fi ales și Rusia va accepta un dialog la cele mai înalte funcții, relațiile cu Vladimir Putin vor începe IMEDIAT, într-o notă pozitivă”.

Înainte de predarea mandatului de la Casa Albă de Obama, cei doi președinți lucrează INTENS, în TANDEM, pentru a obliga „mapamondul” la recunoașterea supremației SUA iar Congresul american a fost pus, în ultima sesiune, în fața unui fapt împlinit, IREVERSIBIL acestei ȚINTE.
Trump s-a angajat iată să pună în inferioritate China și a inițiat discuții și măsuri preliminare de intensificare a relațiilor cu Taiwan-ul, fapt ce a alarmat deja China.
În tandem Obama a inițiat acțiuni de sprijin intensiv pentru ... Finlanda, oferindu-le 156 de milioane $ și o upgradare a avioanelor lor de luptă, F-18, spre modernizare, pentru a consolida apărarea și a proteja țara de "agresivitatea tot mai mare" a Rusiei.
Și asta fiindcă, Putin, încântat de alegerea lui Trump se vede deja lider al lumii și a dat dispoziții FERME de inițiere a măsurilor necesare pentru ca Rusia să depășească de anul viitor, 2017, constant, ATENȚIE!!!, procentul mondial de creștere MEDIE economică.
Să fim atenți însă că înarmarea CONTINUĂ.
Președintele Vladimir Putin, a spus că vrea să trăiască cel puțin până la prezentarea către mass-media internațională, aceia care a avut încredere în „poveștile” despre aceasta unitate SPECIALĂ a Rusiei și care a avansat vizibil în crearea primului PORTAL al TELEPORTĂRII cu termen de finalizare anul 2035.
Informația a fost dezvăluită, joi, 08-12-2016, la o reuniune a Consiliului de Administrație al „Agenției pentru Inițiative Strategice” (ASI), de Dmitry Peskov, directorul programul "Young Professionals".
Atenție însă că, și Co-președinții comisiei interguvernamentale RUSO-CUBANEZE au semnat un pachet de șase documente de cooperare, inclusiv privind transportul, asistența medicală, construcții și generarea de energie electrică. Rusia și Cuba au semnat și un program de cooperare tehnologică în sectorul apărării până în anul 2020, joi seara 08-12-2016.
La rândul său Trump confirmă faptul că încă din luna IUNIE 2016 și-a lichidat afacerile bursiere și și-a adunat averea, în NUMERAR, pe care a depus-o la băncile agreate, inclusiv americane, eliminând astfel o parte din incompatibilitățile sale ca și președinte al SUA. 50 miliarde de dolari au fost transferate la doar una din băncile americane și simultan a reglementat PUBLIC transferul de putere decizională a afacerilor sale către cei nominalizați din familie.
Gestul devine „suspect” dacă privim REZULTATUL alegerilor, acțiunile fiind ANTERIOARE campaniei alegerilor.
Obama, la rândul său, a obținut acordul Congresului pentru acțiunile militare externe, în derulare chiar și în Siria și chiar bani alocați de Congres și pentru finanțarea Ucrainei, în monitorizarea Mării Negre.
Prima decizie importantă a Rusiei: Cele mai noi avioane de luptă Suhoi-30SM ale Rusiei vor completa Flota Baltică a grupului de aviație nordic chiar de la începutul anului 2017. Asta ca să nu mai intre „nici musca în spațiul aerian”, da mite F-18 ale Finlandei modernizate prin aprobarea Congresului american.
Dacă privim ansamblul dislocărilor militare și conflictele în care SUA s-a angajat în administrația Obama, putem concluziona că NIMIC nu s-a schimbat. 
Trump preia INTACTE angajamentele militare ale SUA și prin acțiunea Taiwan, inițiată, Trump va acționa pentru „ținerea în frâu” și a Chinei.
Față de Rusia nu a deconspirat încă poziția sa dar situația din Siria este pecetluită în avantajul SUA cum a dorit Trump, fără a leza însă nici dorințele Rusiei.
Observăm așadar că Trump este precaut și preia conducerea FĂRĂ CONTRADICȚII MAJORE de continuitate, exact cum a procedat și Congresul SUA în ultima sa sesiune. Asta nu înseamnă că Trump nu-și va pune în aplicare PROMISIUNILE, NUMAI ȘI NUMAI ÎN AVANTAJUL SUA, după cum a declarat în campania electorală.
Am putea spune că anul 2017 va începe cu „O PAUZĂ DE LUPTĂ” până când Trump se va familiariza cu poziția de jandarm mondial al SUA aflate în pericol de discreditare și înlocuire.
Pentru România alegerea lui Merkel ca lider al partidului și poziția lui Trump ne pun în ȘAH dacă vom fi la fel de inconștienți și vom menține SINGURĂTATEA noastră la extern.
România trebuie să fie mai NAȚIONALISTĂ așa cum ne-a recomandat, din nou, STRATFOR, să ne punem pe tapet INTERESELE NOASTRE, nu de plecăciune, față de partenerii externi care știu să-și apere țintele.
Tratatul de la Lisabona, semnat de Băsescu rămâne CUIUL ADÂNC ÎNFIPT în inima României prin care suntem TOTAL și NECONDIȚIONAT subordonați, fără negocieri, deciziilor UE.
Parteneriatul nostru cu NATO și SUA poate fi o monedă forte în relațiile noastre externe numai și numai dacă liderii noștri sunt ... PROFESIONIȘTI.

Lt.col. (rtr)
Ioan CEPALIGA

Niciun comentariu: