sâmbătă, 11 februarie 2017

TORNADA SCHIMBĂRILOR GLOBALE

SĂ NU UITĂM ISTORIA NOASTRĂ.
Șeful Departamentului de Informații al ESTONIEI, stat aflat la flancul de nord-est al NATO în Europa, Mikk Maran a spus în „Raportul anual 2016 al serviciului de informații eston în mod clar că, în 2017 probabilitatea unui atac militar NATO asupra Rusiei, ATENȚIE!!!, există”.
Este PRIMA OARĂ când un stat NATO spune CLAR, nu că Rusia va ataca NATO ci ... invers.
Culmea este că apar multe analize DOCTE ale direcțiilor operativ strategice din Europa și fiecare susține un punct de vedere INTERESAT pentru poziția sa geo-politică.
Puțini însă privesc ÎN ANSAMBLU EUROPA și pot face COMPARAȚIE cu direcțiile ofensive utilizate în cele două Războaie Mondiale. Istoricii, mai ales cei militari pot aborda subiectul mai pe îndelete dar eu nu mi-am propus ISTORIE ci ... prezent și să disting probabilitatea unui VIITOR cât mai fezabil cu posibilitățile vizibile de mediu.
În strategia de apărare a flancului sud-estic al NATO, România este, în mod cinic, SACRIFICATĂ DIN START! De ce? Noi de ce nu suntem întrebați? Cât e ÎNCĂ PACE ! Și ca să fie și cireașa pe tort, K.W. Iohannis a trecut, subversiv, organizat, la GUVERNUL MEU 2 ca și executant „strategic”.
Hai să nu fiu DOAR eu analistul fioros,  catastrofic, după aprecierile unui pește prăjit și să vă mai redau două păreri publice avizate zic eu. Și ar trebui să auzim mai multe păreri decât vocile de la proteste. Totul a fost organizat, profesionist. Citește ȘI ici http://www.activenews.ro/stiri-social/Cum-a-fost-confiscat-si-amplificat-protestul-anti-ordonante-Harta-cu-trasee-catre-Piata-Victoriei-ghid-cu-lozinci-scandari-si-mesaje-pentru-manifestanti.-Jurnalisti-inclusiv-de-la-Digi-si-Ziare.com-implicati-in-organizare-140845
Această părere de SACRIFICARE a României, este confirmată și de analizele colonelului Ion Petrescu, publicate de „ActiveNews”.
De pildă, în iulie 2016 domnul colonel Ion Petrescu, scria:
„Federația Rusă are 40.000 parașutiști militari în stare să ocupe în 30–33 ore o cincime din România, adică de trei ori spațiul de azi al Dobrogei. Iar mult invocata Forță de Răspuns a NATO va interveni, cel mai devreme, după 48 ore.”Colonelul (r) Marin Neacșu scrie și el: „Românii au devenit carnea de tun pe care SUA o folosesc peste tot unde e nevoie”.
De scris am mai scris și eu și am argumentat că România TREBUIE să fie pregătită pentru cel puțin 10 zile de lupte independente până la intrarea în acțiune a Art. 5 din Tratatul NATO.
http://icepaliga.blogspot.ro/2014/10/tendinte-actuale-deosebite-in-ducerea.html
Este necesar să rețineți TIMPUL DE REACȚIE RAPIDĂ AL SUA ȘI IMPLICIT AL NATO în cazul unui conflict, din varii motive, ce disimulează o agresiune nemaiîntâlnită fie și cu un agresor total neidentificabil.
Oricare stat membru NATO este așadar OBLIGAT DE SITUAȚIE să fie capabil să-și conserve energia pentru o existență de luptă independentă de cel puțin 4-5 zile teoretic și de circa 15 zile în mod curent.
Cum birocrația și interesele membrilor fac ca în anumite situații să treneze reacția aliaților emițând doar declarații politice de susținere, rețineți că România TREBUIE să poată rezista INDEPENDENT circa O LUNĂ DE ZILE.
Rețineți DURATA fiindcă implică forțe, mijloace și MUNIȚIA necesară dar nu uitați REACȚIILE DIPLOMATICE.
În prezent, cu imposibilitatea de contactare a „păsării noastre călătoare” Klaus și ruptura de comunicare dintre Președinție și Parlament, pe fondul declarațiilor globale ale lui Trump că NATO e o instituție învechită, NEVOIA DE AUTOAPĂRARE SUVERANĂ crește EXPONENȚIAL.
Să nu uităm că VÂLTOAREA INCREDIBILĂ declanșată la reîmpărțirea sferelor de influență după modelul Yalta, summit cerut chiar de Trump, a declanșat o schizofrenie generală a reașezării și a altor Tratate cu anexele lor TERITORIALE, după „pohta ce o pohtesc”.
"Având în vedere faptul că, guvernul rus, un regim autoritar, încă nu se poate elimina COMPLET pin „alte mijloace”, riscul pe care conducerea Rusiei l-a făcut pentru creșterea puterii militare ofensive în zonă, reprezintă O EROARE DE CALCUL STRATEGIC, și încearcă o iritare în apărarea colectivă a NATO" declară în Raport,  Șeful Departamentului de Informații al ESTONIEI, Mikk Maran.
În ipoteza unui conflict cu Rusia, rezultă că NATO ar abandona fără ezitare regiunile noastre extra-carpatice (Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia), condamnându-le să fie un SPAȚIU-TAMPON, DE SACRIFICIU, și s-ar replia pe ALINIAMENTUL ARCULUI CARPATIC, mult mai ușor de apărat, cu eficiență maximă și costuri mult mai mici (harta de la începutul articolului sugerează această idee și ... ISTORIC).
Și asta nu în mod fortuit, CI DELIBERAT, în virtutea unei strategii asumate de multă vreme. O strategie pe baza căreia NATO, respectiv principalul nostru aliat, SUA, au gândit-o, PROBABIL, la amplasarea și dotarea celor două baze militare din România (Deveselu, Kogălniceanu).
O strategie de sacrificare „ab initio” a două-treimi din teritoriul României, provincii nefericite, destinate din start a servi doar ca teren de luptă nu este în interesul României.
Rezultă că, pe hărțile NATO, Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia ar fi planificate cu bună-știință drept câmp de bătălie (devastatoare, inevitabil, nuclear), iar între timp apărarea restului EUROPEI ar fi consolidată pe Munții Carpați nu pentru români ci DOAR pentru Europa.
Cu haosul ăsta, cu iresponsabilitatea asta DECIZIONALĂ, cu disputele și cu circul ăsta politic, în actualele condiții, Romania merge spre dezastru garantat afirmă și Paul Dragos Aligica - a Senior Fellow at the Mercatus Center, an Adjunct Fellow at the Hudson Institute, and an Associate Professor at the National School of Political Science and Public Administration in Bucharest.
Și analistul american George Friedman ne-a avertizat și el că SUA au decis ca România să facă parte dintr-un „CORDON SANITAR” anti-Rusia, acționând ca izolator sau coridor de protecție (de la Marea Baltică la Marea Neagră).
Aș aduce foarte multe alte argumente dar cred că pentru profesioniști este suficient să spun că este NEFIRESC SĂ NEGLIJEZI DIRECȚIILE DE COMUNICAȚII pentru studiul principalelor direcții operativ strategice ÎN INTERES NAȚIONAL DE APĂRARE și să lași țara la cheremul transformării sale într-un veritabil POLIGON DE RĂZBOI unanim acceptat de PARLAMENT și PREȘEDINȚIE.
Eu am învățat dea-lungul vieții militare că o privire de ansamblu asupra unei hărți fizico geografice plus comunicațiile auto, feroviare, maritime și aeriene, îmi poate arăta care sunt DIRECȚIILE probabile de OFENSIVĂ dar și „PORȚILE” ce trebuiesc APĂRATE VITAL.
Ulterior am găsit o similitudine între traseele șoselelor, autostrăzilor dar și ale conductelor de gaze, canalele de irigații, căi ferate și zonele favorabile/nefavorabile unei OFENSIVE dat și mai important ca și APĂRARE.
Fac precizarea că în 2016 dialogul dinte Rusia și Turcia s-a dus, CONCERTAT, pe acceptarea traseului unor conducte petroliere și de gaze care ATENȚIE!!! să poată fi ușor apărate și protejate de cele două state.
În concluzie, căile de COMUNICAȚII dictează și direcțiile strategice ale OFENSIVEI. Faceți legătura acum cu OPONENȚII SRI (Coldea) pe construirea autostrăzilor peste Carpați și REPETABILITATEA acestei opoziți mai ales de când am devenit membri NATO.
Trump ASTĂZI, iată că SCHIMBĂ PARADIGMELE RELAȚIILOR GLOBALE și nu este admis NIMĂNUI să stea pasiv.
Trump nu este un produs popular, ci UN CAP DE LANCE AL UNOR MIȘCĂRI PROFUNDE DIN STRUCTURILE DE BAZĂ ALE AMERICII. 
De aceea nu l-a asasinat, încă, nimeni.
BANUL FACE LEGEA. ESTE AXIOMATIC.
PENTAGONUL A FOLOSIT LA FINELE ANULUI 2016, TOTĂ OFERTA BUGETARĂ PE TERMEN SCURT din buget, precum contul de BUGET DE RĂZBOI, FĂRĂ LIMITE datorită „operațiunilor de urgență” de peste mări și țări. Acum este într-o CRIZĂ ACUTĂ DE BUGET și aprobare de suplimentare sau VA INTRA ÎN ... „OFF-ACTION”.
România este în DERIVĂ într-un OCEAN DE NEPĂSARE.
Iată cum presiunile BUGETARE din aceste ZILE DE FOC, prefigurează deja BOMBA ce va EXPLODA în noul actual mandat prezidențial. Amorsarea ei se face ACUM, prin inerția deciziilor din 2016 care abia a început să se manifeste pe fondul „SPIRALEI MORȚII”.
VA FI RĂZBOI SUNT ȘI PREDICȚIILE ȘOCANTE FĂCUTE DE FOSTUL SECRETAR DE STAT AL SUA HENRY KISSINGER, ÎN ACESTE ZILE DE FOC, SUBLINIIND ECOUL IMINENȚEI CELUI DE AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL.
Trump se opune.
Pendulul american al JANDARMULUI MONDIAL trebuie tras pe dreapta. Business-ul devine veriga cheie și nu profitul din războaie. Americanul de mijloc și micile afaceri TREBUIE STIMULATE pentru a echilibra BALANȚA confiscată de CORPORAȚIILE CARE AU DISTRUS ȘI AMERICA.
De aceia INCIDENTELE unui MOTIV de război cu Rusia sunt ABSOLUT NECESARE pentru a determina CONGRESUL SUA la alocarea de NOI resurse de război, bugetul fiind GOLIT în avans, de la finele 2016.
UNDE SE SITUEAZĂ ROMÂNII PE ACEASTĂ MARE TABLĂ DE ȘAH?
PRIVIȚI HARTA EUROPEI ȘI VEDEȚI GRUPAREA POLITICĂ ACTUALĂ SUB PRESIUNEA ȚĂRILOR DE LA VISEGRAD DAR ȘI CONCENTRAREA DE ARMAMENT NATO EXACT ÎN „POARTA POLONO-BALTICĂ”.
PRINCIPALA DIRECȚIE STRATEGICĂ RĂMÂNE MOSCOVA-VARȘOVIA-BERLIN-BRUXELLES dea-lungul căilor de comunicații.
La sud, arcul Carpaților din România devine unul din obstacolele greu de trecut de ruși (oare?) și NATO a decis probabil să nu avem autostrăzi transcarpatice, România devenind un CORIDOR MINAT de apărare care să apere ... Europa.
SUNTEM LA SACRIFICIU !?!
Deși războiul actual nu mai are caracteristicile vechi fiindcă trupele aeropurtate și de desant aerian au devenit unități ofensive de elită, totuși armatele trebuiesc ALIMENTATE și LOGISTICA e nevoie să se țină scai de cele din ofensivă dotate cu blindate, pentru a instaura noua putere la sol.
Administrația celor „Trei Putori” din România, este prinsă ireversibil în JOCUL DE TEATRU al spectacolului absurd de „SUVERANITATE FĂRĂ SUVERANITATE” în care, ca și INTERESUL NAȚIONAL invariabil al lui Oprea, a dat faliment la examenul de doctorat al „președintelui pas cu pas” spre PASUL SUPREM, sclavia ireversibilă pe care o derulează ÎN INTERESUL EUROPEI și nu al ROMÂNIEI.
România oricât s-ar zbate, cu orientarea actuală CONFLICTUALĂ a liderilor politici, nu face decât să se afunde în MLAȘTINA SCLAVIEI fiindcă nimeni și nici o forță din țară nu mai este NAȚIONALISTĂ și care să ofere „CRACA” de care să se agațe România aflată în ASFALTUL de mocirlă al CORPORAȚIILOR pro RĂZBOI.
DNA e DOAR lancea POLITICĂ a luptei serviciilor, avide de putere, iar conturarea celor două DICTATURI, cea a PROCURORILOR și cea a PARLAMENTULUI sunt bruiate acum subversiv de două demonstrații de stradă, ocult dirijate de servicii cu marionetele, țapii ispășitori, partidele slugă în cea mai ineficientă situație sub aspectul VIITORULUI României.
Sa participi la Washington la depunerea jurământului noului președinte, să ai un dialog cu cei mai avizați oameni ai planetei și apoi să vii de la Washington și după ce ai văzut ce-i acolo (dacă ai văzut și înțeles ceva) în loc să-ți înghețe sângele în vine și să anunți „MOBILIZAREA POLITICĂ GENERALA” tu, președinte responsabil, continui să te ții de găinării și manufacturarea de crize, este criminal pentru TOATE partidele detonate FRATRICID de Președinție.

Niciun comentariu: