sâmbătă, 6 mai 2017

SUBTILITĂȚI DIPLOMATICE PENTRU AVANTAJE ECONOMICE

Se vede și din avion concurența acerbă declanșată de întâlnirea lui Merkel la Soci ce l-a făcut pe Trump să ceară urgent lui Putin o convorbire telefonică în dimineața de dinaintea întâlnirii cu Germania. Mai mult, Putin a interzis cultul „Martorii lui Iehova” în Rusia fiindcă se implică în politică iar Trump în replică a anulat legea din SUA care interzicea religiilor să facă politică.
Replica e „America First!”
Concurența dintre UE, SUA, China, Turcia etc. etc. pentru creșterea facilităților economice în CONJUNCTURA rescrierii zonelor de influență globale, inclusiv în Siria unde prin Trilaterala (Iran, Turcia, Rusia) „fac legea” în zona arabă din care SUA continuă să fie exclusă de la masa tratativelor din Orientul Mijlociu, mizând pe avantajele asului din mâneca fiecăruia, este un CICLON de gradul 5.
Ori SUA nu poate fi eliminată din zonă fără o reacție pe măsură.
„Drumul Mătăsii” relansat de China, proiect în care a deschis și propria BANCĂ de finanțare directă, face valuri GIGANTICE la nivel global fiindcă SCHIMBĂ RADICAL POLII afacerilor lumii.
UE aflată în disoluție de management este din nou „SABOTATĂ” de Merkel care vrea să preia frâiele de management ale Europei ÎNTREGI pe vidul alegerilor din Franța și derularea BEXIT-ului asigurând și conectarea Germaniei la resursele ASIEI, prin momentul Soci-Rusia.
Trump a sesizat PERICOLUL și a intervenit intempestiv, fiindcă Germania are și cu China un loc de lider iar Turcia face iar jocuri globaliste.
Rusia, afectată de sancțiunile UE și nu numai, a decis să-și utilizeze așii săi diplomatici pentru a semăna discordie în piața relațiilor diplomatice ale occidentului și a scăpa de sancțiunile economice.
Întărirea și ca FORȚĂ MILITARĂ a Tratatului țărilor de la Shanghai (OCS) la care a aderat și India și Pakistan face ca zona Cașmir să devină din nou o țintă de revigorare conflictuală mai ales că Rusia are formată deja PIAȚA vânzărilor pentru complexul de rachete S-400 livrate în China, India, Pakistan și recent deja și pentru Turcia concurând sistemele Patriot americane.
Acest subiect a fost atacat la negocieri și de Merkel, vizavi de Ucraina, de sancțiuni și de summitul G-20 ce va avea loc în Germania.
Germania a reușit astfel să-și consolideze poziția sa, ca ȚARĂ, independent de UE, DEVENIND UNA DIN ȚĂRILE LIDER în relațiile comerciale cu Rusia dar și în Asia. Interesul poartă fesul și nu alianțele din UE.
Președintele Putin a HIPERBOLIZAT inteligent creșterea schimburilor comerciale bilaterale. „În ianuarie-februarie, volumul a crescut cu 43%“, a spus el, adăugând că „GERMANIA ESTE CEL MAI MARE CUMPĂRĂTOR DE GAZE NATURALE DIN RUSIA. Livrările rusești acoperă 35% din nevoile pieței germane. În același timp, GERMANIA OCUPĂ PRIMUL LOC ÎN CEEA CE PRIVEȘTE INVESTIȚIILE ÎN ECONOMIA RUSĂ - cu mai mult de 16 miliarde $ de investiții, volum aflat în creștere rapidă”.
Potrivit lui Putin, Rusia are în jur de 5.000 de întreprinderi cu capital german, cifra de afaceri totală a acestora depășește 50 miliarde $.
Germania mustea de plăcere la remarcile lui Putin, sesizează presa.
„Cooperarea noastră este o contribuție semnificativă în stabilizarea economiei mondiale“, a declarat și Merkel parcă pentru a-l enerva pe Trump.
Aceste relații au perspective de dezvoltare, a declarat președintele rus spre satisfacția reciprocă a SONORIZĂRII faptelor statistice deși „o mulțime de probleme încă mai există și au existat o mulțime de obstacole, dar vom discuta exact cest fapt și în cadrul procesului de negociere, G20 sugerat de Germania și dincolo de cadrul său“, a adăugat și Putin.
La G20 „se va discuta cu siguranță ceea ce poate și ar trebui să fie făcut pentru A ELIMINA RESTRICȚIILE în dezvoltarea economiei mondiale“, a declarat și liderul german cu referire la sancțiunile economice.
„Zeci, dacă nu sute de mii de locuri de muncă sunt sprijinite“ atât în Germania cât și în Rusia, ca urmare a cooperării bilaterale, a declarat Putin dorind să ÎNTĂREASCĂ afirmațiile armonizate.
ATENȚIE !!! Germania este pe locul al doilea, după China, în ceea ce privește cifra de afaceri comerciale cu Rusia, a spus Putin.
„Cifra de afaceri a comerțul dintre țările noaste au crescut cu 43% în primele două luni ale anului 2017 și acest lucru este deja un bun indicator“, a repetat președintele rus și a continuat ACCENTUAT.
„Germania este, de asemenea, un lider în INVESTIȚII în economia Rusiei ce se ridică la mai mult de 16 miliarde $ iar investițiile Rusiei în economia germană sunt de aproximativ 8,5 miliarde $”.
De aceea Putin a spus că a fost foarte mulțumit de activitățile grupului de lucru interdepartamental ruso-german responsabil PENTRU PROBLEMELE STRATEGICE ale cooperării economice și financiare.
 Scopul cooperării este de a stabili o interacțiune între cercurile de afaceri din cele două țări care speră că vor participa și la summitul „Forumului Economic Internațional St. Petersburg” a confirmat pentru presă și Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt rus.
Rusia a confirmat și cooperarea cu alte state vizavi de „piața” militară a spus Dmitry Peskov după întâlnirea cu Merkel.
Ankara este încă în discuții cu Rusia cu privire la toate aspectele legate de sistemul de rachete S-400, INCLUSIV PRODUCȚIA COMUNĂ și nivelul de PREȚ, citând declarația ministrului turc de externe Mevlut Cavusoglu de săptămâna trecută, situație extrem de incomodă pentru SUA.
Purtătorul de cuvânt Dmitry Peskov nu a exclus, în discuțiile cu presa, că această problemă poate fi discutată în cadrul reuniunii viitoare dintre președintele rus Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, tot la Soci. Despre ceasta scriu și oficialii celor două țări menționând că în primul rând negocierile au început să fie derulate împreună cu planurile intenției Turciei de a cumpăra din Rusia sisteme S-400 încă din toamna anului 2016.
Turcia și  Rusia țintesc și un acord cu privire la INTEGRAREA S-400 livrate în sistemele de apărare aeriană COMUNE, îndeosebi pentru protejarea conductelor strategice de produse petroliere și gaze din Marea Neagră. Situația asta a alarmat SUA exclusă prin Trilaterală (Iran, Turcia, Rusia) pentru Siria, și de pe piața arabă.
Și un alt sistem rusesc de rachete anti-balistice, S-300V, e angajat în oferta către Turcia subliniază presa, sisteme ce concurează împotriva sistemului Patriot.
Acestea fiind spuse și lui Merkel, s-a subliniat că mai devreme, în 2014, China a oferit sistemul HQ-9 (o versiune de calitate mai scăzută a Rusiei de S-300) care a obținut o victorie comercială incredibil de surprinzătoare.
Cu toate acestea, mai târziu, și Washingtonul a devenit preocupat de afacere și a făcut presiuni asupra Turciei folosind amenințări cu înghețarea unor proiecte militare și tehnice, ca parte a NATO, solicitând căderea/renunțarea la această decizie, scriu ziarele legând situația de lovitura de stat.
Actuala mișcare a Rusiei și Turciei ajunsă la un acord asupra livrărilor de sisteme de rachete cu rază lungă pare să aibă mai multe șanse de a fi îndeplinite sub VALUL de schimbări strategice, afirmă și Mikhail Barabanov, un cercetător de la Centrul pentru Analiza Strategică și Tehnologii (CAST), scriu cu MAJUSCULE ziarele după întâlnirea cu Merkel.
Acesta este un fel de gest al Turciei către Occident, după lovitura de stat eșuată în iulie 2016, în timpul căreia nici NATO și nici UE nu a oferit sprijin către Ankara dând vina ... pe Erdogan.
În cazul în care Turcia cumpără sistemul de rachete din Rusia, aceasta va fi PRIMA astfel de afacere în ISTORIA relațiilor dintre MEMBRII NATO și Rusia, a declarat presa subliniind că FACTORII POLITICI joacă un rol - cheie în această decizie, mai ales după telefonul intempestiv al lui Trump.
Este devreme acum să vorbim despre NUMĂRUL sistemelor S-400 pe care Turcia le-ar putea cumpăra. Este puțin probabil fiindcă un sistem complet costă nu mai puțin de 2 mld $. (Oare la ce preț cumpără România sistemul Patriot și noi vom participa la producerea lor?)
Rusia a vândut, la același preț, sisteme S-400 în China în conformitate cu contractul din 2014, plus integrarea în sistemul UNIC de apărare aeriană, iar în timpul vizitei lui Putin la New Delhi în 2016, planurile au fost anunțate că se extind și vând încă cinci sisteme, integrate și în India, cu toate că nu a fost încă semnat contractul efectiv. Cooperarea cu India pentru PRODUCȚIA de rachete hipersonice este corelată cu dotarea avioanelor Su-35 cu aceste rachete integrând și sistemele de apărare aeriană a celor două state.
Observăm așadar că ECONOMICUL este LIDERUL negocierilor iar puterea militară ține TRENA discuțiilor.
România nu mai are NICI O PUTERE și demonstrează că liderii DRENEAZĂ RESURSELE cu o criminală nepăsare, în interes străin, uitând de JURĂMÂNTUL către România.
Merkel dictează VIZIBIL și în România dar și NATO excelează prin pretenții când fiecare își negociază abil și dur PROPRIILE interese. România este total discreditată de politic.
Doamne ocrotește-i pe român oriunde s-ar afla!

Niciun comentariu: