joi, 25 mai 2017

UN PROIECT AL STRATEGIEI DE ȚARĂ, CÂND?

Toate partidele și liderii politici se laudă cu două ținte FIXE, dar fără analiza de fezabilitate, analiza efectelor economice POZITIVE pentru țară și popor, intrare României în NATO și aderarea la UE.
În fapt ce am avut și ce am pierdut? Care e BALANȚA pentru creșterea AVUȚIEI NAȚIONALE, a crescut (PROFIT) sau a scăzut (PIERDERE)?
După datele agregate, COSTUL pentru Români a ajuns la 2000 de miliarde euro cu pierderea a numeroase bunuri și venituri din conturile naționale ale AVERII.
Nici nu mai trebuie să le enumer că deja sunt făcute LISTE LUNGI cu aceste pierderi.
Și atunci e de LAUDĂ sau e de PIERDERE?
Nu poți spune că nu au fost și factori pozitivi și de aceia DOAR BALANȚA poate arăta realitatea succesului sau eșecului de management al ȚINTELOR proiectelor de țară.
COSTUL a fost de 2000 de miliarde euro. Poate și vrea cineva să evalueze VENITURILE? Să vedem din BALANȚĂ ce obținem, PROFIT sau PIERDERE?
Dar, NIMENI nu îndrăznește nici să deschidă acest subiect și să evalueze RĂSPUNDEREA DIRECTĂ pentru acest management defectuos sau ... excelent. De ce?
Simplu, JAFUL (fiindcă JAF a fost) și mai este), s-a distribuit între liderii noștri și jefuitorii țării. Cum să-și bată cuie-n talpă acești mafioți aflați ÎNCĂ la butoane? 
Se aduc în public subiecte colaterale care să înnebunească spiritele de revoltă pentru SĂRĂCIA lucie a peste 60% din populație, devenită și analfabetă, cu familiile destrămate.
Legea salarizării unice e similară cu logica păguboasă a „creditului cu buletinul”.
Ea accentuează polarizarea dintre săraci și bogați și atenție!!! MASCHEAZĂ averile liderilor obținute din JAFUL gestionat.

De ce nu se prezintă STUDIUL DE IMPACT SOCIAL la acest proiect salarial? Să comparăm SĂRĂCIA populației de dinainte și de DUPĂ aplicarea legii, pe PROIECT, înainte de aplicare? Mai ales că PSD este un partid SOCIAL al celor mulți, teoretic.
În fapt, prin MITA fals lăudată, legea salarizării, se aruncă și LEGILE care să PROTEJEZE JEFUITORI și să-i scape de răspunderea penală și mai ales de CONFISCAREA AVERILOR ILICITE PROVENITE DIN JAF. Ăsta-i adevărul, poate fi combătut?
PRACTICA O DOVEDEȘTE.
Dovada clară pentru mine este și poziția sfidătoare față de pensionarii militari (unde mă aflu) și nu numai noi.
De ani de zile tot spun că ROMÂNIA nu e capabilă, cu toți DOCTORII DE LA APEL să emită un PROIECT de ȚARĂ. De ce?
Simplu, trebuie făcut INVENTARUL AVUȚIEI NAȚIONALE de la care să se plece în PROIECT și să se evalueze REZULTATUL proiectului, stabilind PAȘII pentru punerea lui în operă. Dar unde ne este AURUL doar ca un exemplu?
AȘA CEVA NU VA EXISTA ÎN ROMÂNIA CU STATUT DE COLONIE. VA FI ORICE ALTCEVA, CA ȘI ȚINTE, DAR NU UN PROIECT DE ȚARĂ CI O CACIALMA.
Am scris de DIFERENȚA de implicare la extern a României și a GERMANIEI (a lui Merkel), două state „EGALE” ale UE. De poziția vocală și practică de conectare a României la „Noul Drum al Mătăsii” nici vorbă. Noi nici nu am participat dar ceilalți se conectează. Proiecte sunt la fel și FINANȚAREA dar România e pe off, of Doamne ce proști mai avem.



 Și iată și o conexiune cu România dar... cine să priceapă? Doctorii politici?
E râsul lumii cum Giurgiulești (R.Moldova) s-a conectat cu un port petrolier la acest proiect cu finanțare chinezească iar noi ATACĂM orice propunere a chinezilor și a rușilor ca neavenite.
Eu am aruncat cu piatra-n baltă, cine o scoate, sau rămâne artefact pentru generațiile viitoare?
Necesită cred prea mult PROFESIONISM și doctorii noștri sunt cizmari nu economiști și mai ales PATRIOȚI NAȚIONALIȘTI. Sunt doar GHIOCEI ai coloniei și nu vor reacționa PROACTIV.
Lt.col. (rtr)
Ioan CEPALIGA

Niciun comentariu: